A 31 zsűritagtól összesen 1423 pontot kapott, így kényelmes ráhagyással nyerte meg az Autobest 2018 díjat a Citroën C3 Aircross. A korábban közép-kelet-európai piacokra koncentráló, ám ma már nyugati országok újságíróit is tömörítő Autobest szervezet az ár-érték arány alapján rangsorolja az év újdonságait. Sokat nyomnak a latban a mindennapi használatot meghatározó tényezők: a vételár mellett a praktikum, valamint a stabil hátteret jelentő szervizhálózat és alkatrészellátás. A formaterv és az új technológiák is ott vannak a tizenhárom faktor között.

A második helyen, 1302 ponttal az Opel Grandland X végzett, a dobogó alsó fokára a Volkswagen T-Roc állhatott 1205 ponttal. A negyedik-hatodik helyeken nem szabadidőjárművek végeztek, hanem a Seat Ibiza (1190 pont), a Ford Fiesta (1182) és a Honda Civic (1138).

Az év embere (Manbest) az a Li Shufu lett, aki a Geely élén gigantikus integrációs folyamatot koordinál; begyűjtötte a Volvót, a Protont, a Lotust, a London Taxit és legutóbb a Terrafugia repülőautós céget. Frissen útjára indított márkájuk, a Lynk & Co értékesítési világrekorddal kezdte pályafutását.

A legjobb vállalat a Jaguar Land Roger, a legjobb sportoló Fritz Enzinger, a Porsche Le Mans-i programjának alelnöke.

A legkiválóbb autóipari újításnak járó Technobest díjat idén nem adták át – ahogy egyébként tavaly sem. Az indoklás szerint nem igazán vannak hagyományos értelemben vett autóipari innovációk, a fejlesztések eltolódtak számítástechnikai irányba.