Még csupán virtuálisan létezik a Manhart MHX6 Dirt² Conceptnek keresztelt gép, de már bizonyára sok potenciális vásárlónak felkeltette az érdeklődését a BMW X6 M-en alapuló, verseny terepgépeket idéző fenyítő. Ránézésre az átdolgozott X6-os éppen úgy néz ki, hogy bárminek neki merjen vele indulni az ember. A masszív csövek, a csörlő és a sárvédőkön keresztül kivezetett snorkel rettentő szokatlan látvány egy X6-os BMW-n, ahogyan a terepgumikon tipegő, megemelt felfüggesztés és a lefalazott hátsó ablakra dobott pótkerék is.

Természetesen nemcsak a külsőt és a felfüggesztést alakítják át alaposan, hanem a motort is feljebb tekerik. A 4,4 literes biturbó V8-asban akadnak tartalékok, amit ki is használnak a Manhartnál, így a teljesítményt 888 lóerőre lőtték be, nyomatékból pedig 1200 Nm akad.

A Manhartnak hat-nyolc hónap szükségeltetik ahhoz, hogy az X6-os BMW-t terepképessé varázsolják, aminek meg is kérik az árát. A rendkívül alacsony példányszámban készülő modellért közel 125 millió forintnak megfelelő összeget is elkérnek.

Bitang terepes X6-ossal készül a Manhart 1