Nyolcan férnek el a Lexus legnagyobb szabadidőjárművében, a hamarosan csereéretté váló LX-ben. Az 5,08 méteres autóban bőven jut hely ennyi embernek, csakhogy sokan vannak, akiknek az erő, a presztízs vagy a biztonságérzet miatt kell a nagyvas, de soha nem szállít annyi utast, hogy ki kellene nyitnia a harmadik üléssort. Akkor meg minek – csak rabolja a helyet a csomagtartóból!

Ez persze relatív, mert ötszemélyes üzemmódban 1266 liternyi cuccot nyel el az LX 570 hátulja – a Lexus mégis kifejlesztette és piacra dobja a leghátsó üléssor nélküli, ötüléses verziót. Ez már 1430 literes, azaz kis híján másfél köbméteres csomagtartót kínál: legény a javából, aki megpakolja! Ha a második üléssort ledöntjük, 2,5 köbméterre nő a raktér.

Az 5,7 literes V8-as benzinmotorral szerelt autó legnagyobb teljesítménye 383 LE, a végsebesség 220 km/óra – a 2,7 tonnás menetkész tömeg fényében ez különösen szép eredmény. A legtöbb vevő mégsem száguldozásra használja az LX-et, hanem vontatásra: 3,2 tonnára van hitelesítve az óriás.

Kisteherautót épített a Lexus 2

Az ötüléses kivitel optimalizált felszereltséget kapott: szériatétel a tetősín, kivitelből pedig csupán egy van, így nem kell sokat gondolkodni a megrendeléskor. A klíma négyzónás, a kárpitozás bőr, a csomagtér ajtaját motor emeli, a kerekek 20 colosak. Van automata parkolórendszer, körkörös kamera és távvezérlő rendszer is.

Kisteherautót épített a Lexus 3