A Detroiti Autószalonon fogja bemutatni új tanulmányát, az LF-1 Limitless koncepciót a Lexus. A lehetetlen szögből megfotózott előzetes sokatmondó: bizonyosan szabadidőjárműről, méghozzá sportos szabadidőjárműről van szó. A méret nem derül ki a grafikáról, viszont a hátsó üléseknél átsejlő LCD-képernyők arra engednek következtetni, hogy tágas, nagyméretű modell előzetese lesz a tanulmány.

Ilyenből kettőt is kínál a Lexus: az LX több mint 5,0 méteres, a GX közel 4,9 méter hosszú; ezek a valódi alvázas terepjárók 2007, illetve 2009 óta kényeztetik a vásárlókat. Ez azt is jelenti, hogy lassan megérnek a cserére – főleg az előbbi, amelynek ötszemélyes kivitele a napokban látott napvilágot.

Titokzatos tanulmánnyal cukkol a Lexus 1

Kérdéses azonban, hogy valóban az LX lehetséges utódjáról van-e szó, hiszen a kép részleteit előhívva jól látható a speciális napfénytető, amely a tetőlemez egészét elfoglalja – ha a Lexus ezt a fényűző extrát harmonikusan képes összeegyeztetni egy tényleges terepjárásra alkalmas járművel, az különösen izgalmas jövőt ígérne.