Egyáltalán nem ritka, hogy a (prémium) autógyártók luxushajóval teszik izgalmasabbá ügyfeleik életét, ez esetben viszont nem hajóról, csupán annak vezetőegységéről van szó. A Peugeot Design Lab és a Beneteau nevű hajóépítő üzem által közösen kifejlesztett rendszer az autógyár i-Cockpit kijelzőrendszeré az online Ship Control technológiával kombinálja.

Az eredmény egy teljesen újszerű ergonómiai élményt nyújtó kormányosi állás: a kompakt kormánykerék mögött hatalmas, 17 colos kijelzőn jelenik meg a Ship Control® interfész; utóbbiról vezérelhetők a hajó elektromos funkciói.

Ezeken túl egy kihajtható monitor is került a rendszerbe, ami úgy működik, mint az autók head-up kijelzője; a kormánykerék melletti kapcsolókról egyetlen mozdulattal elérhető minden alapfunkció.

A praktikum mellett a Peugeot SUV-ok esztétikai tartalma is átkerült a hajóba; bőrfelületek, krómozás és selyemfényű fémelemek díszítik a környezetet.

 

 

A Ship Control lényege, hogy egy központi vezérlőegység egyszerre akár több táblagépről is elérhető, így bármelyik utas lekérheti az akku töltöttségét és az üzemanyagszintet, vagy vezérelheti a világítást, a klímaberendezést, a navigáció.