Az év végi évfordulós szerződések felmondásainak legkésőbb december 1-jén éjfélig be kell érkezniük az illetékes biztosítóhoz. Emiatt pénteken már az összehasonlító portálok is csak korlátozásokkal fogadnak be ilyen megbízásokat. A Netrisk.hu például az aznap 12 óráig beérkezett megrendelések esetében vállalja át a felmondásokat azzal a feltétellel, hogy az ügyletre rendelkezik érvényes alkuszi megbízással.

A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, új szerződés megkötésére egészen december 31-ig van lehetőség. Az új szerződés első díjrészletét pedig legkésőbb március 1-jéig kell rendezni, ellenkező esetben azt a biztosítóknak a törvény rendelkezése szerint törölniük kell.

A Netrisk.hu-nál eddig leadott több mint 30 ezer megrendelés összegzése alapján megállapítható, hogy továbbra is három biztosító, a K&H, az Allianz és az Union köti az év végi évfordulós szerződések közel kétharmadát. Ez a sorrend a kampány végéig már érdemben nem változik. Az eddig megrendelt szerződések baleseti adóval növelt átlagos díja 21 800 forint körül alakult.

Azok az ügyfelek, akik végül váltottak, átlagosan 6000 forint körüli összeget takarítottak meg.