Jelenleg közel ezer autósiskola működik Magyarországon. A kiválasztásnál alapvetően a hely és az ár a döntő, de a barátok véleménye és az internetes fórumok is sokat nyomhatnak a latba. Számos egyéb paramétert is – úgymint az iskola honlapjának megléte, az oktatójárművek vagy az elméleti oktatási módszerek – érdemes még megnézni, hogy valós képet kapjunk az adott iskoláról.

Sokan nem tudják például, hogy minden iskola rendelkezik eredményességi mutatókkal, amiket kötelezően fel kell tüntetniük a honlapjukon. Ezek olyan beszédes mérőszámok, amikből megtudhatjuk, hogy várhatóan mennyit kell vezetnünk a sikeres vizsgáig, illetve fizetnünk a jogosítvány megszerzéséig, és milyen vizsgasikerességgel dolgozik az adott iskola.

Soha nem látott segítség a jogsira hajtóknak 1

A képzés kiválasztása előtt feltétlenül érdemes kicsit az árak mögé nézni, mert a hihetetlen akciókkal hirdetett jogosítványok olykor igen borsos összegbe kerülnek végül. A jogsikalkulator.hu oldalon a kiválasztott autósiskola aktuális képzési árainak megadásával ki tudjuk számolni, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni a jogosítványunk, mégpedig valamennyi járulékos költségelem figyelembevételével. Ha pedig több iskola között vacillálunk, összehasonlításra is lehetőség van.