250 000 norvég koronára (átszámítva durván 8 millió forint) büntették Norvégiában a világ második legfiatalabb milliárdosát, és ez egy kedvezményes ítélet volt.

A családi vállalkozás örököseként 1,57 milliárd dolláros (ezt át sem váltjuk inkább) vagyonban lubickoló, 22 éves Katharina G. Andresen húsvétkor bukott meg egy igazoltatáson, ahol a szonda kimutatta, hogy a Norvégiában engedélyezettnél háromszor több alkohol van a vérében. Kellemetlen…

És Norvégiában bizony a pénzbüntetést az elkövető anyagi helyzetének függvényében szabják ki, így Andersennek akár 35-40 millió koronát (egymilliárd forint) is ki kellett volna fizetnie, plusz az ügyész 18 napos börtönbüntetést is javasolt. A fiatal hölgy ügyvédei azonban sikeresen érveltek azzal, hogy Norvégia leggazdagabb nőjének nincs saját keresete, a nevén levő vagyonból még soha nem költött egy fillért sem, a szülei által számara havonta biztosított kevesebb mint félmillió forintnyi koronából él.

Így végül megúszta egy szerényebb büntetéssel, csak felfüggesztett börtönt kapott, és 13 hónapra elvették a jogosítványát.