Miközben minden idegszálával a hét végén debütáló, három üléssoros RX L modellcsaládra koncentrál a világ, a Lexus oldalról betolta látómezőnkbe a típus új felszereltségi verzióját, az RX Sportot.

A Lexus CT, IS és NX modellsorozatok után az RX is dinamikusra veszi a formát – na nem annyira, mint az F Sport kiviteleknél szokás. Központi motívumként fekete elemeket szórtak el a karosszérián, a vízszintes tagolású, krómkeretbe foglalt hűtőmaszktól a ködfényszórók keretéig, a 20 colos, öt duplaküllős felniktől a külső tükörházakig. Szintén fekete a hátsó lökhárító diffúzort imitáló alsó fele.

Az utastérben bőr- vagy szövetkárpitozás, 8 vagy 12,3 colos Lexus Media Display monitor található – a képernyő mérete attól függ, hogy a 9 vagy 12 hangszórós Pioneer (tehát véletlenül sem Mark Levinson) hifit rendeljük-e meg. Alapfelszerelés még az automatikus távfényszabályozású LED-fényszóró is.

Sportos szabadidő-modellel bővít a Lexus 2

A jövő év februárjától elérhető RX Sport mindhárom hajtáslánc-variánssal megrendelhető: a 238 lóerős turbómotorral (RX300; korábban RX200t), a 300 lóerős V6-ossal (RX350) és persze a 313 lóerős RX450h hibriddel.