Benzinvérűektől gyakran hallható, hogy a dízel csak traktorba való, de legjobb esetben is megáll a területi képviselő fehér Ford Focusánál a móka, a gyakorlat azonban nem ezt mutatja. Sok autógyártó ma is számít a gázolajos erőforrásokra és igyekeznek egyre tisztábbá tenni őket, de ezen irányú tervek mellett néhány modell nem csupán gazdaságos működést, hanem sportos vezethetőséget ígér.

Audi TT 2.0 TDI quattro

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 1
5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 2

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 8
5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 9
5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 10
5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 11
5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 12
Fotó megosztása:

MINI Cooper SD

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 13

Külsőre csupán a hátulján elhelyezett SD logó különbözteti meg a MINI Cooper dízel változatát a benzinestől, a gokartszerű vezetési élmény azonban a 170 lovas dízellel is a helyén van. A 2 literes turbódízel 360 Nm nyomatéka könnyedén repíti a retrós apróságot. A 7,2 másodperces százas sprint csupán fél másodperccel marad ez a benzines változattól.

Porsche Macan S Diesel

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 14

Könnyű ítélkezni egy dízel szabadidő-autó felett, de a Porschét kötelezi a név, ezért alaposan átdolgozták a Q5-ös Audi alapjait, hogy méltó legyen a sportos márkához. A 3 literes dízelmotorral szerelt Macan 258 lovas és 580 Nm nyomatékú. Álló helyzetből 6,3 másodperc alatt ér 100-as tempóra, de nem csak egyenesben brillírozik a kisebbik Porsche SUV.

Mercedes-Benz C30 CDI AMG

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 15

Az AMG-nél nagy ívben elkerülik a dízelmotorokat, egy kisteherautót kivéve a C-osztályból készült csupán gázolajos, sportosított változat, melyen a C30 CDI AMG típusjelzés volt olvasható. A 3 literes, soros, öthengeres motor teljesítménye 231 lóerő, maximális nyomatéka 540 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsítja a C-osztályt.

Alpina D3 Bi-Turbo

5 sportos autó, amit dízellel kell etetni 16

A legnépszerűbb választáshoz, a 320d-hez nyúlt hozzá az Alpina, ebből lett a D3 S Bi-Turbo, aminek már a neve is jól jelzi, hogy a négyhengeres motor plusz egy feltöltővel gazdagodott. Az eredmény 214 lóerős teljesítmény és 450 Nm csúcsnyomaték lett 7 másodperc körüli százas sprintidővel és maximum 244 km/órás végsebességgel.