Készüljön a téli közlekedésre a Hungaroringen! 1

A hideg és a szélsőséges időjárás még a rutinos sofőröket is kihívások elé állíthatja. A váratlan helyzetek próbára tehetik a közlekedőket, ezért kiemelten fontos felkészülni a megváltozott időjárási viszonyokra. A biztonságos közlekedés elkötelezettjeként, a Continental idén is megrendezi a WinterContact™ Téli Vezetéstechnikai Családi Napokat a Hungaroring Groupama Tanpályán.

A két hétvégés (november 11-12-én, és november 17-18-án) eseménysorozat szakmai főtámogatója az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Groupama Tanpálya.

A gyakorlatorientált, élményalapú rendezvényre azokat az autósokat várják, akik szeretnének felkészülten vezetni a téli útviszonyok között és tökéletesíteni vezetéstechnikai ismereteiket. A résztvevők kétórás tréning keretében, négy tesztpályán, professzionális instruktorok segítségével gyakorolhatják a csúszós úton történő vészfékezést, a kormányzás és a kanyarodás megfelelő technikáját, valamint az alul- és túlkormányzottság kezelését. A vezetők emellett a hegyvidéki vezetést, a szlalomozást, valamint a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését is kipróbálhatják.

A WinterContact™ tréningen a család valamennyi tagja megtalálhatja a kedvére való programot. A helyszínen autós szimulátor, hólánc-felszerelés, Avon szépségstand, közlekedésbiztonsági gyermekjátékok várják a kedves érdeklődőket. A bátrabbak pedig akár az ORFK-OBB speciális biztonságiöv-szimulátorába is beülhetnek, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság látványos bemutatóját is megtekinthetik.

A vezetéstechnikai hétvégékre november 6-áig kedvezményes áron, – az eredeti 21 000 helyett – 10 990 forintért válthatnak jegyeket az érdeklődők. A tréningeken megfelelő műszaki állapotú és téli gumiabroncsokkal felszerelt autókkal lehet részt venni. További információkért látogasson el a www.wintercontact.hu weboldalra!