A Biztosítás.hu adatai szerint a kalkuláló autósoknak valamivel több mint a fele talált magának kedvezőbb díjat, a többi autósnak el kellett fogadnia díjának emelkedését.

A múlt hét közepén megjelent 2018-as kötelező biztosítási díjak elemzése során eltérő álláspontra helyezkedtek a biztosítási szakértők, az autósokat érintő várható díjemelkedéseket illetően. Sajnos azoknak lett igazuk, akik 30 százalék körüli díjemelkedést prognosztizáltak a közel 100 oldalon meghirdetett díjtarifák alapján.

A jelentős díjemelkedés miatt az a valamivel több mint egymillió autós, aki december 31-i kötelező biztosítási évfordulóval rendelkezik, 20 000 forint feletti díjajánlattal találkozik majd a kampányban, ennyit ajánlanak ugyanis átlagosan ügyfeleiknek idén novemberben a hazai biztosítók. Ez elég markáns emelés a tavalyi adatokhoz képest, amikor a váltók átlagos díja 15 800 forint körül alakult.

Jó hír azonban, hogy a biztosítók között idén kiújult versenynek köszönhetően az emelések ellenére a tavalyinál nagyobb számban találhatnak maguknak kedvezőbb árat a díjaikat összehasonlító autósok annál, mint amit jelenlegi biztosítójuk kínál számukra.

Az idei kampányban a kedvezőbb biztosítóra váltó autósok átlagdíja 17 900 forint lesz. A Biztosítás.hu szerint az elmúlt évek díjemelkedési trendje ugyan tovább folytatódik, de idén szembetűnő, hogy újra nagyobbak az egyes biztosítók díjai közti különbségek. Mindezen díjakhoz természetesen hozzá kell még számolni a kötelező biztosításokat terhelő baleseti adót, ami továbbra is 30 százalék.