Utolsó állomásához érkezett hétvégén az Országos Rallye Bajnokság. A szeptemberben elmaradt Budapest Rallye helyett, pótlásként Egerbe látogatott az első osztály mezőnye.

Az abszolút bajnokság sorsa már eldőlt, hisz a legutóbbi futamon, a Mecsek Rallye-n aratott győzelmével Herczig Norbert és Bacigal Igor sorrendben harmadszor is megvédte a bajnoki koronáját, így a skodás duónak rajthoz sem kellett állnia a hevesi viadalon. A címvédő páros legnagyobb riválisa, Hadik András is kihagyta az egri futamot, mert matematikailag már senki sem vehette el tőle az év végi ezüstöt. Tehát a bajnokság két leggyorsabb párosa nem vett részt az Eger Rallye-n, így megnyílt az út a többi R5-ös kettős előtt, hogy futamgyőzelemmel búcsúztassák az idei szezont. Mondhatni szabad volt a rablás, már ami az első helyet illette, és erre a legnagyobb esélye előzetesen a Vincze-Ranga-Turán triónak volt.

Születésnapi futamgyőzelem Egerben 1
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 2

Születésnapi futamgyőzelem Egerben

Születésnapi futamgyőzelem Egerben

Születésnapi futamgyőzelem Egerben 14
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 15
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 16
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 17
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 18
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 19
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 20
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 21
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 22
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 23
Születésnapi futamgyőzelem Egerben 24
Fotó megosztása:

Nos, Vincze Ferenc a papírformának megfelelően hozta is a kötelezőt a szélsebes hevesi pályákon és megszerezte élete első abszolút ORB-futamgyőzelmét. A szécsényi pilóta a megrendezett 15 gyorsasági szakaszból 10-en autózta a legjobb időt, s végül 12 másodperccel utasította maga mögé Turán Frigyest. Vincze az ötödik szakaszon vette át a vezetést Turántól és az első nap második felében kialakított egy akkora különbséget a fordos riválisával szemben, amit vasárnap már végig menedzselni tudott, így egy aranyéremmel ajándékozta meg navigátorát, Bazsó Attilát, aki pont az Eger Rallye második napján ünnepelte a születésnapját.

Turán Frigyes keretbe foglalta az idei évét, hisz a nyitó futamon és a szezonzáró viadalon is a dobogó középső fokára állhatott fel navigátorával, Farnadi Ágnessel. A fordos pilóta kezdett a legjobban Egerben, hisz az első három szakaszon ő volt a leggyorsabb, de a szombati 2-3. körben egyszerűen nem talált fogást Vinczén, így vasárnap meg kellett elégednie két újabb etapsikerrel és az utolsó gyorsasági szakasz győzelméért járó extra pontokkal.

A harmadik helyen Ranga Péter és Szőke Tamás végzett a Skoda Fabia R5-tel. A pécsi versenyző élete első Eger Rallye-ját teljesítette pilótaként és gyakorlatilag a hétvégén bebetonozta magát a dobogó legalsó fokára.

Születésnapi futamgyőzelem Egerben 25A negyedik helyért hatalmas csata zajlott Ifj. Kiss László és Kazár Miklós között. A miskolci háziverseny végül a fiatalabb pilóta sikerével zárult, igaz, ehhez az is kellett, hogy a vasárnapi második körben Kazár Fordjában meghibásodjon a benzinnyomást szabályzó szelep, így a korábbi bajnoknak be kellett érnie az ötödik hellyel. Kiss Laci eddig is ott toporgott a közvetlen élmezőny nyomában, de a mostani negyedik pozícióval pályafutása legjobb eredményét produkálta az ORB-ben.

A 3-as kategóriában Matics Mihály és Zejda Viktória futamgyőzelemmel ünnepelte az idén visszahódított bajnoki címet, míg az ORC-ben a kissé foghíjas mezőnyben Gyarmati Ariel és Kocsis György örülhetett az első helynek.

A benevezett 63 párosból végül 36 teljesítette a szezonzáró Eger Rallye-t.

A bajnoki ponttábla nem változott az utolsó futamot követően, Herczig Norbert mögött Hadik András és Vincze Ferenc végzett a második, harmadik helyen, míg mögöttük Ranga Péter a negyedik, míg Turán Frigyes az ötödik pozícióban.

A 2017-es Eger Rallye végeredménye:

1. Vincze Ferenc – Bazsó Attila
#1 Skoda Fabia R5
1:05:44.6
2. Turán Frigyes – Farnadi Ágnes
#3 Ford Fiesta R5
1:05:58.5
3. Ranga Péter – Szőke Tamás
#2 Skoda Fabia R5
1:06:22.7
4. ifj. Kiss László – Kissné Varga Zsuzsanna
#7 Ford Fiesta R5 Evo
1:06:58.6
5. Kazár Miklós – Ferencz Ramón
#4 Ford Fiesta R5
1:07:04.5
6. ifj. Ranga László – Tóth Imre
#5 Skoda Fabia R5
1:07:27.0
7. Bodolai László – Popovics László
#8 Ford Fiesta R5
1:07:56.0
8. Trencsényi József – Verba Gábor
#6 Skoda Fabia R5
1:08:47.0
9. Ollé Sándor – Tóth Zsolt
#10 Skoda Fabia R5
1:08:48.1
10. Lovász Pál – Kürti Tamás
#9 Hyundai I20 R5
1:08:50.5

 

Az Eger Rallye végeredménye az alábbi linkre kattintva érhető el