Egy gyanúsítottal szemben ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, amely eredményeként az ügyészség a bíróság elé állította – derül ki a Ceglédi Járási Ügyészség közleményéből. A gyanúsított a bíróságon részegen jelent meg a tárgyaláson. A járásbíróság ezért kihívta a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrét, aki légalkoholmérő készülékkel megállapította, hogy a férfi valóban ivott. Emiatt a bíróság a gyanúsítottat elbocsátotta a tárgyalásról.

A férfi a bíróság épületéből elment, azonban fél órával később már ismét gépkocsijával közlekedett Cegléden. Pechjére, de a többi ember szerencséjére közúti ellenőrzésbe futott bele. Az ellenőrzést végző rendőrök észlelték ittasságát, ezért előállították a rendőrkapitányságra, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt őrizetbe vették.

Az ügyészség gyorsított eljárásban már másnap a Ceglédi Járásbíróság elé állította a férfit. A bíróság 6 hónap végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, 336 000 forint pénzbüntetésre, valamint 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélet jogerős.