A félidős frissítés még korai lenne a Mercedes-Benz E-osztály kupé és kabrió esetében, hiszen ezek a modellek csak tavaly mutatkoztak be, de a motorpalettájukra már ráfért a bővítés. Az új erőforrás pedig egy korábban nem ismert, nagyon friss fejlesztésű darab lett, melyet az E350 típusnévvel jelölnek.

Az új benzinmotor a 245 lóerős négyhengeres és a 333 lovas V6-os közé érkezik, a friss 2 literes, négyhengeres turbós motor 299 tagú ménessel tölti ki a rést, nyomatékból 400 Nm áll rendelkezésre. A kupé változatot 5,9 másodperc alatt, a kabriót 2 tizeddel később gyorsítja 100 km/órás sebességre a 48 voltos elektromos rendszerrel kiegészített hajtás. A gyorsulás így jóval egyenletesebb, akad vitorlázó funkció is, valamint fékenergia visszanyerő rendszer. A gyár által megadott átlagfogyasztás 6,8 liter.

Nem csak a technikát érintette az apró frissítés. A vásárlók ezentúl az eddiginél is szélesebb színpalettáról választhatják ki a nekik legjobban tetszőt, elérhető lett az új szolgáltatás, mely SMS értesítést küld abban az esetben, ha távollétünkben megrongálták a parkoló autónkat. A fedélzeti rendszer immár arra is képes, hogy konferenciahívást bonyolítsunk le az autóból.

Az S-osztályban bemutatott nyugtató és frissítő funkciót is megkapta az E-osztály, ami a zenét, a masszázst és a hangulatvilágítást is a vezető kedvének megfelelően állítja, így egy bosszantó nap után igyekszik megnyugtatni, edzés után pedig megfelelően átmozgatni az izmokat.