Május 16-án kezdi el forgalmazni lépcsős hátú újdonságát a Maruti, a Suzuki indiai leányvállalata. A Swift Dzire mindig is népszerű volt a vásárlók körében, annyira, hogy a gyártó úgy döntött: ejti a Swift nevet, és mostantól csupán Maruti Dzire-ként forgalmazza a városi szedánt.

A harmadik generációs Dzire öt milliméter híján négy méter hosszú, szélessége 1735, magassága 1515 mm. Formailag a szintén lépcsős farú Baleno és a vadonatúj Swift szerelemgyerekének tűnik.

A bézs-fekete kéttónusú utastérben olyan értékes részletekkel találkozunk, mint a (mű)fabetét a kormányon és a Swiftével azonos műszerfalon, a 7 colos érintőképernyő iOS- és Android-integrációval, a hátsó üléssori légkivezető rostélyok, vagy a félig digitális műszeregység.

A lépcsős far mélyén több mint száz literrel (376 l) tágasabb a raktér, mint a 3840 mm-es ferdehátú Swifté. Lehetne nagyobb is persze, de a cégnek muszáj volt 4 méter alatt tartania a kocsi hosszát, nehogy bezavarjon a Maruti Ciaz (lépcsős hátú SX4) eladásaiba.

A motorválaszték bevezetéskor megegyezik az ötajtós kiadáséval: Indiában a 84 lóerős 1,2 literes benzines, valamint a 75 lovas, 1,3-as DDiS dízel kapható, ötfokozatú kézi vagy robotizált manuális váltóval.

maruti_suzuki_dzire_6