M1RA néven saját versenycsapatot indít Michelisz Norbert. A csapat versenyautói a TCR sorozatban indulnak, azaz nem a WTCC-ben, ahol Michelisz Norbert versenyez.

„Sokat gondolkodtam azon, hogyan képzelem el a jövőmet hosszú távon… Imádom a versenyzést, ráadásul soha nem látott lendülettel készülök az előttem álló WTCC-szezonra, amelyben a világbajnoki címért akarok megküzdeni, és ettől a célomtól semmi sem tántoríthat el. Ugyanakkor kialakultak az autósporttal kapcsolatos, de az autón kívüli ambícióim is. Rengeteg dolgot láttam ebből a benzingőztől átitatott világból az elmúlt több mint tíz évben, és a tapasztalataimat átadnám a magyar tehetségeknek. Mert hiszem, hogy sokan vannak. Értük – és persze saját magamért – szeretnék kiteljesedni a versenyzés mellett egy másik legalább olyan sok kihívással teli szerepkörben is: csapattulajdonosként” – írta blogjában Michelisz, aki a támogatók mellett saját pénzét is kockára teszi a projektben.

Elárulta, hogy decemberben fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy egy saját csapata legyen. Nem egyedül hozta létre az alakulatot, Bári Dávid lesz a társa, aki mint csapatvezető felel majd az operatív döntésekért. Ő 2014 óta dolgozik a sorozatban, előbb versenymérnökként, majd csapatvezetőként dolgozott a szintén magyar B3 Racingnél.

Az autók már úton vannak a TCR International Series idei első versenyére, amelyet április 1–2-án rendeznek Grúziában. Két pilótával teljes szezont vállaltak be, ahogy Michelisz maga, úgy a csapat is Honda Civicekkel versenyez. Az egyik pilóta Tassi Attila lesz, aki szintén a B3 Racingnél volt korábban. A másik pilóta Roberto Colciago lesz, aki tavaly beugróként azonnal megnyerte a versenyét. Idén nem is kevesebbet vár tőle a csapat, mint hogy megnyerje a bajnokságot.

15466785_de114f06055d6be64b19150cd3ce27c7_xA TCR International Series 2017-es naptárában 10 forduló szerepel, köztük sok Forma-1-es helyszínnel indulnak Bahreinben, Monacóban és Abu-Dzabiban, valamint a belgiumi Spában az FIA Hosszútávú-világbajnokságával közösen, Magyarországra július 2-án látogatnak.

2015-ben Marcello Lotti, WTCC korábbi szervezője hozta létre a sorozatot. Minden alkalommal két futamot rendeznek, a pontokat az F1-ben ismertek szerint adják, pluszpontok járnak az időmérő első öt helyének.

Miért M1RA?

“Több okot is tudok rá, hogy a mi szemünkben miért ez a világ legjobb csapatneve. Az M1-gyel a nagy célunkat szimbolizáljuk: szeretnénk, ha idővel a miénk lenne Magyarország első számú versenycsapata. Az RA a Racingre utal, de kimondva nekünk a M1RA mindig is Mira lesz, így Michelisz Racingként is lehet értelmezni. Ráadásul a Mira olaszul azt jelenti, hogy cél, spanyolul azt, hogy látvány, oroszul azt, hogy béke. Ezeken a pozitív töltetű szavakon túl van egy számomra rendkívül személyes oka is az elnevezésnek… Johannával a Mira nevet választottuk a születendő gyermekünknek, engem így a csapat neve mindig a kislányunkra emlékeztet majd” – írta Michelisz Norbi.