Két héttel a nagy visszatérés után máris behúzta első WRC győzelmét a Toyotának Jari-Matti Latvala a svéd-ralin. Thierry Neuville kiesése után ragadta meg a vezetést Latvala a szombati verseny utolsó szakaszán. Vasárnap előnye folyamatosan csökkent, ám végül a szuperspeciálért járó 5 extra pontot és győzelmet is megszerezte a Toyotának.

A japán márka életében utoljára Didier Auriol hozott WRC győzelmet az 1999-es Rally China-n még békalámpás Corolla versenyautóval.

A Svéd-ralin a második helyen a Forddal induló Ott Tanak, a harmadikon szintén a fordos Sebastien Ogier végzett. Neuville igazán peches, hiszen az évadnyitó Monte Carlo-ralin is az első helyről esett ki, akkor vezetői hiba miatt és akkor is a szombati utolsó szakaszon. A bajnokságban Latvala vezeti a címvédő Ogier előtt.

A verseny érdekessége volt, az egyik szakaszt törölni kellett a második körre, mert amikor a mezőny az első alkalommal teljesítette, Tanak több mint 137 km/órás átlagtempóval száguldott végig rajta. Az FIA szabályzata szerint viszont 130 km/órás átlagtempó feletti szakasz nem lehet. Ebből is látszik milyen gyorsak lettek az új, erősebb motorral, szélesebb futóművel, jobb hajtással és nagyobb szárnnyal szerelt 2017-es WRC-k.