A ceglédberceli férfi autószerelő műhelyében 45 lopott személygépkocsi alkatrészeit találták meg a rendőrök.

Még 2014 decemberében egy férfi vásárolt egy törött személygépkocsit, és azt elvitte a ceglédberceli férfi autószerelő műhelyébe, ahol azt az ígéretet kapta, hogy másfél, két hónap alatt megjavítják a 3,6 millió forint értékű járművet. Az autószerelő azonban nem tartotta a határidőt, hitegette megbízóját, aki feljelentést tett.

A nyomozás során házkutatást tartottak az autószerelő műhelyében, ahol nagy mennyiségű bontott alkatrészt, elektronikai alkatrészt és karosszériaelemeket találtak, amelyek nagy része az ország különböző városaiból – így Budapestről, Pécsről, Győrből, Siófokról, Szolnokról, Pest megye városaiból – 2007 novembere és 2015 júliusa között ellopott 45 személygépkocsiból származott.

Az alkatrészek többnyire légzsákok, azok elektronikája, ellenőrző műszerei, valamint rádiók kerültek elő 30-280 ezer forint értékben. A házkutatás során több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt foglaltak le a nyomozók.

A járási ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság és sikkasztás bűntettével vádolta meg a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására is indítványt tett.