Korábban a Vezess is beszámolt a Zafira második szériáját érintő tűzkárokról: egy hibás kábelköteg okozhatott (és okozott is számtalan esetben) zárlatot, az pedig tüzet, amiben jó néhány autó teljesen megsemmisült.

A jelek most arra utalnak, hogy a Vauxhall Corsa (és minden bizonnyal az azzal utolsó csavarig azonos, balkormányos Opel Corsa) régebbi példányain is tartani kell ettől a hibától.

Brit fogyasztóvédők szerint 865 ezer D és E szériás Corsát érinthet a fűtőrendszer kábelhibája, bár egyelőre csak egy olyan autót találtak, ami pontosan úgy gyulladt ki, mint anno a Zafirák.

A helyzet vizsgálata jelenleg is tart, a gyártó szerint nincs bizonyíték arra, hogy konstrukciós vagy gyártási probléma teremtene tűzveszélyt autóikban. Ez viszont azt is jelenti, hogy hivatalosan arról sem nyilatkoznak, a probléma fennáll a szigetországon kívül forgalmazott, Opel típusú járművekben. Ennek ellenére korábban már visszahívtak nem egészen 3000 darab, 2006 és 2014 között gyártott autót, és akkor megállapították, hogy az 1,4 literes benzines Corsák fékrendszerén keresztül valóban beázhat az elektronika. Ez azonban szerintük teljesen független a most említett, szerintük nem igazolt hibajelenségtől.