A letört faágak és rengeteg törmelék veszélyeztetik a közlekedést. A viharkárok elhárítását napfelkeltétől folytatják.

A viharos erejű szél miatt vezessetek nagyon óvatosan, szélvédett helyekről kihajtva, hidakon, felüljárókon áthajtva jelentősen csökkentsétek a sebességet!

Sorra érkeznek a bejelentések az erős szél okozta károkról a katasztrófavédelem budapesti műveletirányítására is: túlnyomórészt megdőlt vagy kidőlt fákhoz kapnak riasztást a tűzoltók.

Újpalotán, a Páskomliget utcában személyautóra, a Hűvösvölgyi úton villanyvezetékekre dőltek fák. Megdőlt fákhoz vonultak a tűzoltók többek között a békásmegyeri Bálint György utcába, az újpesti Pintér József utcába, a X. kerületi Pilisi utcába, a XVI. kerületi Farkasszőlő utcába és a XVII. kerületi Tisza István utcába is. A XV. kerületi Szántóföld utcában is fa dőlt az úttestre, a tűzoltók itt az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték, jelenleg is tart a beavatkozás.

A II. kerületi Frankel Leó utcában egy bádoglemezt bontott meg a szél, a lógó lemez eltávolításán ezekben a percekben is dolgoznak a fővárosi hivatásos tűzoltók. Szintén a II. kerületben, a Fekete Sas utcában is bádoglemezt bontott meg a szél, a tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, ehhez azonban személyautókat is el kell szállítani a helyszínről. Ma reggel 9 óra 20 percig 52 káreseményt számoltak fel a fővárosban a tűzoltók, emberéletben nem esett kár, senki sem sérült meg az esetek során.

Itt az év legdurvább magyar autós pere!

Bestcars