A pilótáknál már világbajnok francia Sebastien Ogier nyerte a vasárnap zárult Wales-ralit, a világbajnokság 12. futamát, miközben csapattársa Jari Matti Latvala a hetedik lett, így pedig  Volkswagen megszerezte a konstruktőri vb-címet.

Az elmúlt három évben is vb-győztes Ogier az előző versenyen, Spanyolországban szerezett (szezonbeli ötödik, pályafutása 37.) sikerével már behozhatatlan előnyre tett szert összetettben a belga Thierry Neuville-lel szemben, aki ezúttal harmadik lett. A versenyen Ott Tanak lett a második, akiknek ez az eddigi legjobb eredménye a rali-vb-n. A futamon rajthoz állt a Turán Frigyes Zsiros Gábor ó is, a magyar páros az összetett 22. helyén végzett.

DAY3_0005

A Volkswagen legfőbb ellenfele a Hyundai lehetett volna idén, miután a Citroën 2016-ra kissé visszavonult a rali-világbajnokságból, hogy a 2017-es idényben érkező úja utójára fokuszálhasson. Az M-Sport pedig a Ford igazi támogatása nélkül inkább csak a mezőnyt színesíti, mint a győzelemért harcolna.

A vb-sorozat három hét múlva Ausztráliában zárul.

 

 Végeredmény, Wales-rali (22 szakasz, 330,21 km)

  1. Sebastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Volkswagen) 3:14:30,2 óra
  2. Ott Tänak, Raigo Mölder (észt, Ford) 10,2 mp hátrány
  3. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga, Hyundai) 1:35,4 perc h.

 

A vb állása 12 futam után (még 1 van hátra): 1. (és már világbajnok) Ogier 247 pont, 2. Neuville 143, 3. Andreas Mikkelsen (norvég, Volkswagen) 129