Azért, mert síeléssel tölti élete jelentős részét, így gyakran jeges, havas körülmények között autózik, Jon Olsson még nem akar lemondani a szupersportkocsik nyújtotta szórakozásról.  Így aztán számos ilyen autóra – Lamborghini Murcielago, Gallardo, Audi R8 – is szereltetett már tetődobozt.

Az extrémsportoló, Youtube-sztár tavaly egy 1000 lóerős Audi RS6-ossal autózott, de azt ellopták, majd felgyújtották. Az idei síszezonnak ezért a profi freestyle-os már egy új kocsival vág neki.

 

Mint Olsson elmondta, számára fontos, hogy négykerék-hajtású legyen a gép, így a Ferrari FF, az Audi RS6 és a Nissan GT-R is szerepelt az előzetes listán. Mivel kifejezetten kedveli a szupersportkocsikat, mert szereti a meglepetést, amikor megérkezik a sípályára, az Audi R8, McLaren 650S is a döntőbe került. Végül azonban a V10-es motorja miatt a Huracan került ki győztesen.

A kocsiban alig 500 kilométer volt, amikor már meg is kezdték az átalakítását. A svéd Stertman cég (ugyanaz, amely arannyal eloxált turbókkal szerelte az előző RS6-ost), vette kezelésbe az 5,2 literes motort, amelyet kompresszorral szereltek fel. Turbókkal nagyobb teljesítményt érhettek volna el, de ez esetben fontos volt a tartósság, hiszen Olsson egyetlen idényben 50 000 kilométert tesz a kocsijaiba.

jon-olsson-huracan-camoflage-4

Persze nincs hiány teljesítményből, mivel az eredetileg Győrből származó motor 800 lóerős. Azt nem tudni, hogy 0-100 között mire képes a Huracan (mi 2,8 mp-t tippelnénk), de százról kétszázra 5,3 másodperc alatt gyorsul. Ez a dinamika pedig már Bugatti Veyron szintje.

Kilenc hónap és 100 ezer euró (kb. 31 millió forint) után Olsson új autója elkészült. Ahogy korábban, itt is kamuflázs mintás fóliával látták el a kocsit, amelyről nem hiányoznak az egyedik felnik és a tetőboksz sem. A hangélményről Akrapovic kipufogó gondoskodik, amit érdemes meghallgatni az alábbi videón:

Kapcsolódó címkék: Huracán Jon Olsson Lamborghini