Járművünk és az úttest között a gumiabroncs biztosítja a kapcsolatot. Autónk nagyban kiszolgáltatottja ennek a kapcsolatnak. Utazásaink során a lehető legnagyobb biztonság és az optimális működés érdekében autóabroncsainknak a legjobb állapotban kell lenniük. Azt, hogy mely típusú járműhöz milyen paraméterekkel (méret, konstrukció, terhelés-kategória stb.) kell rendelkeznie a megfelelő autóguminak, az autógyártók és az abroncsgyártók együtt határozzák meg, ajánlásukat minden esetben írásban is rögzítik. A gyártók által javasolt termékeket a gumis szakemberek jól ismerik, tapasztalataik pedig megengedik, hogy adott esetben a hivatalosan ajánlott termékek helyett más, megfelelő gumiabroncs felszerelését tanácsolják önnek.

Minden autótulajdonos tudja, hogy az abroncsokat rendszeresen ellenőrizni kell: nyomás, kopás, sérülések stb. Az is unásig ismert, hogy a szezonváltások gumicserét is követelnek. Ha ezeket a munkálatokat nem szakemberre bízza, sok rejtett hiba maradhat észrevétlen, okozva ezzel kárt, balesetet. A gumin látható elváltozás, vágás vagy perforáció mindenképpen kerüljön gumis szakember elé! Nagy zaj a kerekek felől, erős vibráció vagy oldalirányba való húzás szintén olyan rendellenességek, melyek a szakember és szakműhely tapasztalatát, felszereltségét igénylik.

profigumicsere_masodik_kor_2

Új abroncsgarnitúra felszerelésénél elengedhetetlen a futómű ellenőrzése is, melynek fontosságára a szakember figyelmeztetni fogja, és a megfelelő műhelybe vagy kollégához irányítja. Ha ön egyetlen gumi javításának vagy cseréjének igényével érkezik is a szakemberhez, biztos lehet benne, hogy egy megbízható műhelyben valamennyi abroncsára vetnek majd egy pillantást, és az ön számára költségkímélő módon, egy időben más ellenőrzéseket is elvégeznek, nem kell minden kicsiséggel újra megoldásokat keresnie.

A gumis szakemberek abban is a segítségére vannak, hogy éppen nem használt abroncsgarnitúráit a megfelelő körülmények között, tisztán, gumihotelben, az ön számára is kedvező áron tárolhassa; saját garázsában, padlásán ne ezek az autógumik foglalják a legnagyobb helyet. A gumicsere ráadásul kosszal jár, megfelelő szerszámokat igényel…

Tapasztalat, tudás, felszereltség, hely, tanácsadás szól a profik mellett az ön biztonsága és kényelme érdekében. A fentiek alapján a gumicserével nem érdemes egyedül bíbelődni…