Három, az úton felhalmozódott esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók csütörtök reggel a főváros X. kerületében, a Maglódi úton – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője az MTI-nek.

autók-vízben-időkép2JÓ

Forrás: idokep.hu

Kisdi Máté közölte: az úttesten mintegy 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint a csütörtök reggeli viharban. A bennragadt autókat a tűzoltóknak kellett kihúzniuk.

Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjéből egyméteres magasságúra duzzadt vizet szivattyúztak ki a tűzoltók, a VIII. kerületben pedig az autókat és a járókelőket veszélyeztető leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk – közölte a szóvivő.

Vidéken több út járhatatlan

Több tucat riasztást kaptak a tűzoltók az országon csütörtök délelőtt átvonuló vihar miatt – közölte Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. A lezúduló esővíz pincéket, mélyebben fekvő garázsokat öntött el, a tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet, a mi mellett országszerte leszaggatott, a közlekedést is veszélyeztető ágak eltávolítása érdekében riasztották a tűzoltókat.

autó-vízben-időképJÓ

Forrás: idokep.hu

Győrszentimrén az eső két útra is nagy mennyiségű sarat hordott fel, az egyiket megtisztították, a másikat ideiglenesen lezárták a forgalom elől. A közeli Győrújbaráton egy autót veszélyeztetett a vihar.

Az M1 déli híradójában arról számoltak be, hogy Tolna megyében több út járhatatlanná vált, a vízátfolyások miatt több mellékúton is veszélyes a közlekedés.

 

13820742_1434185253263462_606830150_n