Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és Cegléd-Szolnok közötti szakaszain, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget – közölte Bene Ildikó országgyűlési képviselő egy szerdai szolnoki sajtótájékoztatón.

Mint emlékezetes, 2015-ben állították le az M4-es építését, miután a kormányfő összeveszett egykori legfőbb szövetségesével és így a Közgép nem építhette tovább az utat, Kartell-gyanút emlegetve. Utána az merült fel, hogy mégis megépül, de nem autópályaként, hanem csökkentett műszaki tartalommal, s úgy tűnik, így is fog történni.

A képviselő azt is elmondta, hogy a Szolnok-Fegyvernek közötti szakasszal kapcsolatos, az építtetőkkel folyó egyeztetés és elszámolás folyamatban van.  Ezt követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása, hozzátéve: nem autópálya, hanem négysávos autóút épül. A tervek szerint az építkezés még idén vagy 2017-ben elkezdődik, és 2019 végére készül el.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere közölte, hogy az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszán szeptemberben várható a terület átadása. Az abonyi elkerülő szakaszon gyorsforgalmi út épül, egy meglévő fél autópályát kell két sávval bővíteni – fűzte hozzá. Kitért arra, hogy az M4-es Szolnoktól keletre haladó szakaszáról folynak a tárgyalások, a jelenlegi információk szerint az érintett útszakaszon négysávos út és négysávos híd épül.

A fotó illusztráció