Horrorfilmbe illő kép fogadta azokat, akik a fékcsikorgás, majd a sikoltozás és jajveszékelés hallatán a brooklyni gázolás helyszínére futottak szombaton éjjel. Egy szürke terepjáró egy jobbkanyart követően felhajtott a járdára, és elgázolt egy fiatalokból álló, négyfős társaságot, centiméterekkel hibázva el másik két fiatalt, írja a New York Daily.

„Az egyik áldozat úgy nézett ki, mintha térdből motoros fűrésszel vágták volna le a lábát, egy másikat felnyársalt a kidöntött kerítés” – mondta egy szemtanú.

Az autót vezető rendőr, aki tavaly csatlakozott a testülethez, először megpróbált letolatni a járdáról, majd amikor ez nem sikerült (képtelen volt hátramenetbe kapcsolni a váltót), ki akart szállni az autóból. A vezető oldali ajtót nyithatatlanná tette a villanypózna, amelynek nekiütközött, amikor pedig a jobb első ajtóval próbálkozott, feldühödött járókelők csapták rá azt, megakadályozva, hogy elhagyja a helyszínt.

A Brooklyn leghosszabb utcáján, a 16,4 kilométeres Bedford Avenue-n történt balesetben a helyszínen életét vesztette egy huszonéves férfi; hasonló korú társai közül kettőt stabil, egyet kritikus állapotban szállítottak kórházba.

A rendőr, Nicholas Batka egy korábbi felvételen. Rokonai nem tudtak arról, hogy gondjai lettek volna az ivással.

A rendőr, Nicholas Batka egy korábbi felvételen. Rokonai nem tudtak arról, hogy gondjai lettek volna az ivással.

A baleset vasárnap hajnali három óra körül történt; a rendőrnek reggel hétkor kellett volna szolgálatba állnia. A helyszínen megtagadta a véralkoholszint-vizsgálatot, és azt is tagadta, hogy ő vezette volna az autót. Rokonai és felettesei megdöbbentek a hír hallatán: nyugodt, gondos embernek ismerték, aki egyébként bátyja karácsonyi halála óta annak kislányát nevelte.

Az alábbi, mobiltelefonos videót a helyszínen készítette egy szemtanú; megtekintését csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.