A kifutó X-Terra utódjaként, vagy a Navara család új, komfortorientált tagjaként egyaránt elképzelhető annak a Nissannak a bevezetése, amelynek első közúti prototípusát idén tavasszal kapták lencsevégre Ausztráliában.

A végleges típus bevezetéséig legalább másfél év van még hátra, ezért egy orosz grafikus, Andrej Kiricsenko elképzelte, hogyan nézhet majd ki a Navara NP300 pickup műszaki alapjait felhasználó, létravázas terepjáró.

Mivel a nagyméretű, fokozott terepalkalmasságú, de határozottan kényeztető felszereltségű szabadidőjárművek piaca Európában meglehetősen szűk, az új modell óvilági forgalmazása legalábbis kétesélyes.

Ami a lehetséges motorokat illeti, a Navara 2,5 literes, 190 lóerős dízelje pont megfelelne a legtöbb piacon, hatos kézi vagy hétfokozatú automata váltóval.

A másik motorhoz Észak-Amerika szolgálhatna forrásként: ott pont most újította meg a Nissan a piac-specifikus Pathfindert (ld. fent.); a fent láthatóhoz hasonló fizimiskájú, hátul az előző generációs Qashqai kissé esetlen vonalait magára öltő autóban egy 3,5 literes V6-os közvetlen befecsekendezéses benzinmotor dolgozik, 284 lóerővel és 351 Nm nyomatékkal.