Ha a Hankook Racer Cup elmúlt hétvégét szeretnénk összefoglalni, mindenképpen a szélsőséges időjárás az, ami a legjobban igénybe vette fizikailag a versenyzőket, hiszen a kinti 37 fokban a versenyzők tűzálló overállban teljesítették a távot. A pilóták számára emellett a gumitaktika okozott fejtörést, hiszen a Pannónia Ring három megmérettetését hat darab abroncsból kellett megoldaniuk, ami azért sem volt könnyű, mert a többi pályához képest sokkal jobban fogyasztotta a gumikat.

Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 1
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 2

Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét

Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét

Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 16
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 17
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 18
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 19
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 20
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 21
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 22
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 23
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 24
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 25
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 26
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 27
Hőség és gumigondok színesítették a Swiftek versenyét 28
Fotó megosztása:

A nyitó versenyen már a rajtprocedúra érdekesen alakult, hiszen az eltolt rajtolás menetrendje, nem minden versenyzőhöz jutott el pontosan, ezért volt olyan Swiftes pilóta, aki a Lotusokkal együtt elindult. Így a Safety Car felvezetésével, repülőrajttal újraindították a futamot, ahol óriási harcok közepette az első-három helyezett folyamatosan cserélődött, Boldizs, Báldi és Kismarty-Lechner személyében egészen a tizedik körig. László Martin is felzárkózott az élen állókhoz, majd Kismarty-Lechner Gáborral kisebb csatába keveredett és egy előzési manőver következtében kilökte, a mély kavicságy pedig Kismarty-Lechner Gábor számára a viadal végét jelentette. A végső sorrend így a következőként alakult: Boldizs, Báldi és dr. Incze.

Szombaton késő délelőtt rajtolt el a pannóniaringi második futamon a mezőny. A fordított rajtrácsnak köszönhetően az abszolút újoncok, indulhattak a poleból, vagyis Maricsek Miklós és Kovács Zoltán. Egy problémamentes rajtot követően elkezdődött a helyezkedés az előkelőbb pozíciókért, ahol Báldi Gergő, Boldizs Bence gyorsan az élre állva kissé elhúztak a mezőnytől, míg a jó rajtolónak számító Kismarty-Lechner Gábor visszacsúszott a nyolcadik helyre, és onnan kezdte a felzárkózást. A legjobb köridőkkel a második helyet kibérelő Boldizs Bencét is megelőzte, onnantól kezdve pedig csak a védekezésre kellett figyelnie a tapasztalt pilótának. Így a bajnokság hetedik futamán újból Báldi Gergő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt Kismarty-Lechner Gábor, majd Boldizs Bence követte.

HRC_pannoniaring_hankook_szombat_valogatas_51

A Swiftek harmadik versenyén újból fordított sorrendben rajtolt a mezőny, ami ismét komoly helyzetek elé állította az élen autózókat. A poleból ezúttal Krajnyák Petra indulhatott, Somogyi Márk elől. Somogyi jól helyezkedve gyorsan az élre állt és ezt a pozíciót több körön keresztül tartani tudta. László Martin mindezt nem hagyta szó nélkül egy erőteljes tempót diktálva felzárkózott a nyomába. A nyolcadik helyről induló Báldi Gergő, csapattársával Boldizs Bencével utánuk eredt, és a verseny leintése előtt nem sokkal az élre is állt. László Martin is nagyon igyekezett, hogy élete első dobogós helyét megszerezze, ez végül sikerült, harmadikként zárt Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor előtt.

HRC_pannoniaring_hankook_kupa_vasarnap_40

A Lotusok versenyében nagy változás, hogy Ivan Lexa nyerte a futamot, aki újoncként első futamgyőzelmét aratta a hétvége harmadik viadalán, maga mögé utasítva honfitársát Tomas Bizubot és a hétvége legeredményesebb Lotusosát György Anettet. A magyar hölgy ezen a futamon is sokáig vezette a mezőnyt, azonban az utolsó körökre teljesen elmelegedtek abroncsai, drámai módon visszaesett, így nem tudta tartani a tempót ellenfeleivel szemben.

Az izgalmas bajnokság augusztus közepén a Slovakiaringen folytatódik!