Annak idején a Vezess is megírta, hogy az UAZ és a Porsche közösen fejleszti a Vlagyimir Putyin által megálmodott és megrendelt nagy orosz közúti flottillát, amely elsősorban az elnök és vezérkara részére biztosít mobilitást, de később akár polgári felhasználású járművek is születhetnek a projektből.

Korábban csak életnagyságú maketteken láthattuk az autókat, mostanra azonban a jelek szerint elkészültek a végleges típusok, legalábbis a szabadidőjármű. A formatervezést nem lánglelkű egyetemistákra bízták, az bizonyos: a szigorú kockaformát Rolls-Royce ízű hűtőmaszk és a BMW angyalszemét idéző fényszóró-kialakítás igyekszik oldani, jobbára sikertelenül.

A SUV-on kívül két szedán is lesz a flottában, egy kicsi és egy nagy, valamint állítólag buszlimuzin vagy hasonló célú, nagy utasszállító is kerül majd a garázsokba. Ezekről a járművekről egyelőre csak szabadalmi rajzok állnak rendelkezésre, ám az eredeti gondolatok hiánya itt is nyilvánvaló, a Bentley-k mellett a korábbi Maybach-ból is átemeltek egy-egy karakteres ívet.

A grafikák közé véletlenül bekeveredtek a Jaguar F-Pace SUV tervei is, legalábbis mással nem tudjuk magyarázni az alábbi terveket – bár lehet, hogy nem is nekünk kellene magyarázkodnunk?

Downloads16