Annak idején a Vezess is megírta, hogy az UAZ és a Porsche közösen fejleszti a Vlagyimir Putyin által megálmodott és megrendelt nagy orosz közúti flottillát, amely elsősorban az elnök és vezérkara részére biztosít mobilitást, de később akár polgári felhasználású járművek is születhetnek a projektből.

Korábban csak életnagyságú maketteken láthattuk az autókat, mostanra azonban a jelek szerint elkészültek a végleges típusok, legalábbis a szabadidőjármű. A formatervezést nem lánglelkű egyetemistákra bízták, az bizonyos: a szigorú kockaformát Rolls-Royce ízű hűtőmaszk és a BMW angyalszemét idéző fényszóró-kialakítás igyekszik oldani, jobbára sikertelenül.

Fotókon Putyin nagy orosz álma 1
Fotókon Putyin nagy orosz álma 2

Fotókon Putyin nagy orosz álma

Fotókon Putyin nagy orosz álma

Fotókon Putyin nagy orosz álma 10
Fotókon Putyin nagy orosz álma 11
Fotókon Putyin nagy orosz álma 12
Fotókon Putyin nagy orosz álma 13
Fotókon Putyin nagy orosz álma 14
Fotókon Putyin nagy orosz álma 15
Fotókon Putyin nagy orosz álma 16
Fotó megosztása:

A SUV-on kívül két szedán is lesz a flottában, egy kicsi és egy nagy, valamint állítólag buszlimuzin vagy hasonló célú, nagy utasszállító is kerül majd a garázsokba. Ezekről a járművekről egyelőre csak szabadalmi rajzok állnak rendelkezésre, ám az eredeti gondolatok hiánya itt is nyilvánvaló, a Bentley-k mellett a korábbi Maybach-ból is átemeltek egy-egy karakteres ívet.

A grafikák közé véletlenül bekeveredtek a Jaguar F-Pace SUV tervei is, legalábbis mással nem tudjuk magyarázni az alábbi terveket – bár lehet, hogy nem is nekünk kellene magyarázkodnunk?

Downloads16