Annak idején egy emberként ájult el mindenki attól, hogy a Lada Samara motorjának fejlesztésébe a Porsche is besegített; ha versenyautó nem is lett tőle a kocsi, érzésre biztosan jobban ment a tudattól, hogy hathengeres boxereken edzett elmék konstruálták. 

Most ugyanerre a varázslatra készül az orosz autóipar, ám az ügyfél nem a széles néptömeg, hanem annak vezetője, Vlagyimir Putyin. 
Maga azt orosz ipari és kereskedelmi miniszter, Denisz Manturov jelentette be, hogy a Porsche Engineering is közreműködik az elnöki limuzin, valamint a felső vezetésnek szánt modellcsalád kifejlesztésében. A Cortege-projektből egy szedán, egy buszlimuzin és egy szabadidőjármű fog kifejlődni. Utóbbit az UAZ (uljanovszki autógyár) gyártja majd, érkezését orosz lapértesülések 2017-re teszik. 
Korábban már kiírtak egy pályázatot az orosz elnöki limuzinra, ám a jelek szerint annak eredményeit elvetették. Az Autoblog információi szerint az állam 150-400 millió dollárt költ a limó és a többi járműtípus kifejlesztésére, ami, lássuk be, autóipari léptékkel mérve nem valami sok pénz, mint ahogy a limuzin tervezett elkészültéig hátralévő 24-30 hónap is kevesebb az ideálisnál, mégsem valószínű, hogy a teljes orosz autóipart megmozgató projekt bármely résztvevője panasszal élne emiatt Putyinnál. 
A Porsche fejleszti Putyin új limuzinját 3
Képek: RG.ru