Már többször láthattunk ízelítőt a június 28-án érkező Porsche Panamera kapcsán, most egy rövid reklámfilmmel és egy sejtelmes hátsó fotóval hergelik az erre fogékony közönséget. A leginkább 911-es sportkocsiról ismert gyártónak mára az egyik legfontosabb modellje lett az ötajtós luxuslimuzin, így tehát érthető is a nagy titkolózás.

A forma tekintetében csak finom változtatásokra számíthatunk, a legnagyobb mértékben éppen a most megvillantott hátsó rész alakul majd át, ahol 3D hatású LED-es lámpákkal alakították ki az új formai irányvonalhoz passzoló megjelentést. Nem csak könnyedebbnek látszik majd, de az új platformnak köszönhetően valóban fogyhat is a Panamera, nagyjából 90 kilogrammot. A hosszabb tengelytáv tágasabb utasteret ígér, a középkonzolról pedig egy hatalmas érintőképernyős fedélzeti rendszerrel igyekeznek eltüntetni a legtöbb gombot.

a videó a hirdetés után indul

Az orrában éppen úgy hat- és nyolchengeres motorokat találunk majd hátsó- vagy összkerékhajtással, mint elődjében, de már turbós változatban. Emellett továbbra is kínálnak majd hálózatról tölthető hibridet.