Agorafóbia: így nevezik a tágas terektől való, észszerűtlen rettegést. Alastair Moffatt alighanem ebben az igen kellemetlen betegségben szenved, hiszen az a mániája, hogy minél szűkebb helyeken férjen el autójával. Miután többszörösen megdöntötte a párhuzamos parkolás világcsúcsát, most új kihívás után nézett.

Ezúttal ugyan semmilyen gyakorlati haszna nincs mutatványának, viszont bravúrosabb, mint a parkolás: állandó sebességű haladásból pördített 360 fokot autóján, majd azonos lendülettel folytatta útját. Minderre egy rendkívül szűk folyosó állt rendelkezésére: amikor menetirányra merőlegesen fordult a kocsi, összesen 225 centi (azaz elöl-hátul 1125 mm) férőhellyel gazdálkodott. Az előző Guinness-világcsúcs 250 centis ráhagyás volt.

A kezes és precíz autót igénylő manőverhez egy Subaru BRZ (Toyota GT86) kupét választott, mert az “könnyű, egyszerűen vezethető, és rendkívül mozgékony”. A rekordkísérlet előtt lekötötték az autó ABS-ét és ESP-jét, de senki ne gondolja, hogy pusztán a fékvezérlés szétberhelésével képessé válik egy ilyen bravúrra.