Az ütközés következtében mindkét jármű az út menti árokba hajtott, majd kigyulladt. A teherautó fülkéje lángolt, a személyautó teljes terjedelmében kiégett.

A balesethez nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói: összesen kilenc járművet riasztottak a helyszínre. A lángokat három habosított vízsugárral oltották.

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 1
Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 2

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 6
Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 7
Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 8
Fotó megosztása:
Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 9 Az M2-es autóutat mindkét irányba teljes szélességében lezárták. A rendőrség híre szerint a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, a kamion sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 10 A fóti lehajtónál az autósok nem tudnak ráhajtani az M2-es autótúra. A rendőrök a benzinkút parkolóján keresztül terelik a forgalmat.

Óriási baleset, kigyulladt járművek az M2-esen 11 A tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba. Minden eshetőségre felkészülve 100 méteres sugarú biztonsági zónát jelöltek ki a helyszínen.

Jelenleg az utómunkálatok folynak, ezek akár estig is eltarthatnak. A tartálykocsi tartalmát át kell fejteni, ezután következhet a nehézgépjármű daruval történő kiemelése.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja, egyebek mellett iparbiztonsági szemlét és tűzvizsgálatot is tartanak.