Három embert is lopással gyanúsít Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy autó kapcsán.  A rendőrök úgy tudják, hogy Cs. Zoltán 29 éves és V. Attila 20 éves nagykőrösi lakosok, valamint fiatalkorú társuk 2015. december 28-án éjjel eltulajdonított egy ceglédi parkolóban leállított személygépkocsit.

A járművel a helyszínről elhajtottak, majd a két fiatalabb férfi az autó eredeti rendszámát eltávolította és arra egy másik járműre kiadott hatósági jelzést szerelt fel.

Három napig élvezhették más autójának előnyeit, miután a lopott kocsival a gyanúsítottak december 31-én Kecskeméten lebuktak. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatárai ellenőrizték a járművet és annak utasait is, ekkor derült ki, hogy a jármű rendszámát lecserélték.

A rendőrök a három férfit elfogták és előállították, majd a ceglédi nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket.  V. Attilának és fiatalkorú társának a lopáson túlmenően egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

Az illetékes bíróság 2016. január 2-án elrendelte Cs. Zoltán előzetes letartóztatását, míg a 17 éves gyanúsított esetében a házi őrizet elrendeléséről döntött.  V. Attila az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.