A rendőrök elfogtak két férfit, akik autókból loptak, azzal a módszerrel, hogy “nem engedték a vezetőnek”, hogy bezárja a jármű ajtóit.

Mint a rendőrség beszámolójából kiderül a két férfi  2015. november 25-én délelőtt egy Budapest XIII., Váci úton parkoló személygépkocsi lezárását egy blokkoló eszköz segítségével megakadályozta, a vezető távozása után pedig kinyitotta, majd azzal a céllal kutatta át, hogy az abban található értéktárgyakat eltulajdonítsa.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították a lopás elkövetésével gyanúsítható férfiak személyazonosságát. K. Attilára a rendőrök 2015. november 25-én kora délután, a Budapest IV., Szent István téren figyeltek fel, majd igazoltatták.

Társát, B. Vilmost percekkel később a Budapest XIII., Váci úton, egy hasonló bűncselekmény elkövetése során tetten érték a rendőrök. A férfi az intézkedés során eldobta a nála lévő technikai eszközt, amelyet a nyomozók a helyszínen megtaláltak és lefoglaltak.

A két férfit elfogásukat követően előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Érdemes megfogadni néhány jó tanácsot az autófeltörések megakadályozására:

  • ne hagyjunk értéktárgyat az utastérben, a rabló az üres kabátról sem tudja, hogy nincs a zsebében semmi
  • a laptopot, ajándékot egyéb értéktárgyat ne az adott helyszínre megérkezve tegyük át a csomagtartóba
  • ellenőrizzük a kilinccsel, hogy valóban bezártuk-e a kocsit
  • lehetőleg kijelölt parkolóban hagyjuk a kocsit, amely közel esik a célba vett üzlet bejáratához, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig ott, ahol világítás van, a parkolóhely belátható és forgalmas
  • használjunk mechanikai és elektronikus biztonsági rendszereket a kocsi megóvására