A Dehir.hu információi szerint a maszkos betörők először kalapáccsal vagy valami nagyon hasonlóval próbálták meg betörni az üzlet üvegből lévő bejárati ajtaját és a kirakatát, de a biztonsági üveg kifogott rajtuk. Ekkor egészen biztosan elpattant egy ér a homlokukban, beültek gépjárművükbe, és azzal törték át a bejárati ajtót, behajtva a gépkocsival a boltba. Mindez hétfőről keddre virradó éjjel, Debrecenben.
A helyi hírportál úgy tudja, hogy pár percig voltak bent, azalatt vittek, amit tudtak. Több millió forintnyi áru, egy kisebb debreceni panellakás ára volt a zsákmányuk. A betörők ezután elhajtottak a helyszínről, a rendőrök azóta is keresik őket.
A bevásárlópark két szervizútjára azóta két sorompót tettek, melyeket éjszakára lezárnak, hogy az üzlet elé a nyitva tartási időn túl ne lehessen autóval behajtani. A drogéria ajtaját lecserélték, az összetört betört ajtó most a bevásárlókocsik mögött fekszik. Az üzlet kirakatán még most is látszanak a kalapáccsal ejtett nyomok.
A bevásárlóparkban és a drogéria homlokzatán több biztonsági kamera van, így feltételezhető, hogy ezek rögzíthették a bűncselekményt.