Évek óta hallani – mi is írtunk róla többször ( itt, itt és itt is) -, hogy BMW a 2-es sorozatot egy valódi M kivitellel koronázza meg.  Facebook oldalán közzétett egy képet a bajor gyártó, amelyen ugyan csak egy M logó látható és a mellékelt szöveg is csupán izgalmas októbert ígér, de rajongók biztosra veszik az M2 érkezését.

A kínálat jelenlegi csúcsa a 326 LE-s M 235i, amely más a sportrészleg segítségével készült, de amolyan köztes állapot a valódi M kivitel és hagyományos modellek között. A BMW M2 viszont igazi vadállatnak ígérkezik.

Motorja sokkal inkább a M3/M4 párosban szereplő erősebb alkatrészekből épült 3,0 literes turbómotorra épül, mint sem az ugyanilyen lökettérfogatú 235i-ére. Teljesítményét 370 lóerőre teszik, míg maximális forgatónyomatéka 500 Nm lehet. Hatfokozatú kézi, illetve az M3-ból is ismert hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó közül választhatnak az ügyfelek. Az utóbbiba épített rajtautomatikával a – feltételezések szerint – a BMW M2 képes lesz 4,5 másodperc alatt elérni a 100-as tempót. A szokásoknak megfelelően 250 km/óra lesz az autó végsebessége, míg a vezetői tréninggel összekötött opciós csomag megvásárlásával 275-re nőhet csúcstempó.

Ahogy a több M modellnél itt is lehetősége lesz a vezetőnek a sebességváltó, a kormányzás, a gázreakció és a futómű feszességét személyre szabni. Ami azonos lesz a 18 colos kerekek az egyedi spoilerek, illetve az utastérben a sportülések és az M-es kormány. A pályanapok az aktív differenciálmű segíti majd a képzett vezetőket.

Vélhetően a rajongók akkor sem sértődnek meg, ha nem az M2-est, hanem az augusztusban leleplezett M4 GTS tanulmány széria változatát mutatják be.