Idén tizenegyedik alkalommal adták át a Világ év autója díjat. A világ minden fontos piacát képviselő, hetvenöt döntőbíró eredetileg huszonnégy, majd tizenkettő autó közül választotta ki az év legkiválóbb újdonságát. A végső döntés a Ford Mustang, a VW Passat és a Mercedes C-osztály között az utóbbira esett, így a stuttgarti márka első ízben hozhatta el a fődíjat a versenyen.


Nem mintha korábban nem ért volna el sikereket. Termékeit kétszer szavazták meg az év ökoautójának: 2007-ben az E320 Bluetec, 2012-ben pedig az S 250 CDI BlueEFFICIENCY bizonyult a legzöldebb választásnak. Idén ezt a címet a BMW i8 nyerte el, maga mögé utasítva a Mercedes S 500 Plug-In Hybridet, és a Volkswagen Golf GTE-t. 
Sikerült viszont a duplázás a luxusautók kategóriájában: tavaly az S-osztály, idén pedig az S Coupé győzött a mindössze második alkalommal odaítélt osztályban; dobogós volt még a BMW i8 és a Range Rover Autobiography Black LWB.
A sportautók kategóriájában szintén egy Mercedes: az új AMG GT diadalmaskodott, pedig éles volt a verseny: a BMW M3/M4 páros mellett a Jaguar F-Type R Coupe is versenyben volt a címért.
A legjobb dizájn díja a Citroën C4 Cactushoz került. Mögötte – már meg sem lepődünk – a C-osztály és a Volvo XC90 végzett.