A DeltaWing Technology Group annak idején kisebb forradalmat csinált szokatlan konfigurációjú versenyautójával. Amióta rettentő csúnyán elváltak a Nissantól, nem hallottunk felőlük, de most visszatértek, nem is akárhogy. A versenypályán szerzett tapasztalatokat ugyanis a közutakon szeretnék hasznosítani.
Az alábbi képeken az istálló új DeltaWing GT versenyautója látható, egyelőre csak számítógépes terv formájában, de a cég azt állítja, hamarosan tovább lépnek, és az újonc alapjaira kifejlesztik keskeny orrú közúti sportkocsijukat, amely állításuk szerint jóval kisebb motorteljesítmény mellett azonos menetteljesítményekre lesz képes, mint napjaink legkiválóbb sportautói, üzemanyag-fogyasztása pedig elképesztően alacsony lesz.
Ha ezt nagy durranásnak véled, várj, amíg meghallod a cég másik bejelentését: állítólag már dolgoznak egy hasonló konfigurációjú, de négyüléses autón. Ezt egy 140 lóerős, 1,4-es benzinmotorral szerelnék fel, az átlagfogyasztást pedig 4,1 l/100km-re becsülik, országúton pedig 3,2 körül elpöfögne. 
Jön a háromszög alakú családi autó 1
Már csak az a kérdés, a keskeny orrú autó képes-e teljesíteni a forgalomba helyezéshez szükséges ütközésbiztonsági előírásokat, illetve hogy a pedigrés versenyautó-rokonság elég lesz-e ahhoz, hogy rábeszélje az embereket egy alapvetően bizarr megjelenésű, és várhatóan igen költséges autóra.
Mindez hamar ki fog derülni, a Deltawing ugyanis már idén megkezdi mindkét modell prototípusának közúti tesztelését. Nyitóképünkön még egy tavalyi grafika látható, de a konfigurációnak hasonlónak kell lennie. Érdemes megkeresni a fényszórókat az autón – ott vannak körülbelül egy méterrel a mindössze 10 centi széles első kerekek mögött – csak itt teljesítik ugyanis az elhelyezésükre vonatkozó előírásokat.
A Deltawing koncepció lényege nem csak a kisebb homlokfelület: mivel a farmotoros járműben a tömeg 70 százaléka a hátsó tengelyt terheli, a gyártó szerint probléma nélkül alulméretezhető az első futómű, a fékek és a kormánymű, ami tömegcsökkentéssel, illetve kisebb gördülési ellenállással járna, valamint az említett komponensek élettartama is növekedne.