“A stratégiai kutatás fázisában járunk, azaz ötletelünk” – mondta el az Automotive News Europe újságírójának Klaus Fröhlich, a BMW csoport termékfejlesztésért felelős igazgatója, amikor az i ökomodellek folytatásáról kérdezték. A jelek szerint folytatódik a történet, mégpedig egyedi fejlesztésű, tehát nem hagyományos modellből átépített típussal, ám a harmadik elektromos BMW legkorábban 2020-ban léphet piacra.
A márka a napokban mutatta be első hálózatról tölthető hibrid szabadidőjáművét, ez azonban hagyományos típusjelzést kapott.
Amíg megérkezik a harmadik típus, folyamatosan fejlesztik az elérhető modelleket, elsősorban azok akkumulátorait, így egyre nagyobb teljesítményre, egyre nagyobb távolságok megtételére lesznek képesek az autók.
A BMW még nem tudja (vagy nem árulja el), hogy mit tartogat még számunkra, ám ez a legkevésbé sem zavart egy dél-afrikai rajzolót: Idries Noah papírra vetette az általa iM névre keresztelt, logikusan különösen sportos menetteljesítményekkel felruházott, képzeletbeli elektromos modellcsalád első tagját.  A kétajtós kupé teljes mértékben a fantázia szüleménye, annak viszont tetszetős és hiteles.
Arra az apróságra nem tért ki a dizájner, hogy az autó milyen hajtásláncot kapna, de ez a legkevésbé sem baj: 2020-ig még akkor is minden megváltozhatna, ha egy hivatalos skiccről volna szó ? de sajnos nem ez a helyzet.