Március elejéig várhatóan egyre több oldalról ismerjük majd meg az Infiniti újoncát, a kompakt szabadidőjárművek prémium piacán próbát tevő QX30 előfutárát. A mostani, legelső képen csak az izmos fara látszik az Infiniti eddigi legkisebb SUV-jának – pontosabban a második legkisebbnek, hiszen a kínai piacon ESQ néven forgalmazzák a Nissan Juke-ot, ami legalább annyira komikus, mint az Aston Martinná nemesített Toyota iQ története.
Már ezen a fotón is jól látszik azonban, hogy izgalmas idomokra számíthatunk: a hátsó kerékdob fölött behúzódó, majd kitüremkedő karaktervonal, a tetőbe integrált légterelő lemezek és az egyedi rajzolatú abroncsok látványos típust ígérnek.
Ha szigorúak akarunk lenni, a QX30 voltaképpen egy átfazonírozott Mercedes GLA. Ahogy az alapját adó, hamarosan sorozatgyártásba kerülő Q30 ferdehátú, úgy az emelt hasú szabadidőjármű is a Daimler elsőkerék-hajtású padlólemezének módosított kiadására épül, és azok áthangolt motorját kapja majd meg – jó volna remélni, hogy ezek között ott lesz a 360 lóerős AMG blokk is.
További részletekre az elkövetkező hetekben számíthatunk.