A sérült állatok mentésével, rehabilitációjával és örökbeadásával foglalkozó Macskaárvaház Alapítvány új menhelyét használaton kívüli Fordok, autók, elsősorban kisteherautók karosszériájának átalakításával szeretné kialakítani.


“Tervünk az, hogy a forgalomból kivont, autók és kisteherautók karosszériájából készítünk otthonos kis házakat az árva állatainknak, amelyet természetesen alaposan átalakítunk, belsejüket az állatok számára kényelmes és tisztítható módon rendezzük be, a fűtést és a világítást pedig napelemek segítségével oldjuk meg” – mondta az alapítvány felelős műszaki szakértője, Springer Gábor műszerész.

“A fontos márka és típusjegyek megőrzése mellett kortárs képző- és grafittiművészeket kérünk majd fel a járművek megfestésére. A macskaárvaház területét pedig olyan fenyőfajtákkal ültetjük be, amely még macskaalergiások számára is lehetővé teszik, hogy tüsszögés, orrfolyás és fuldoklás nélkül sétálhassanak majd az állatok között.”

A Macskaárvaház Alapítvány kezdeményezésének megvalósításához Ford típusú járművek, elsősorban kisáruszállítók jó állapotú roncsait keresi és kéri adományként. Hogy miért pont a Ford? Mert az alapítvány önkéntesei közül többen tulajdonosai, rajongói a márkának, és a Ford Magyarország is számos alkalommal segítette az állatmentő munkát.

Az alapítvány képviselője több önkormányzattal is tárgyalásban áll a helyszínt illetően. Felajánlásokat itt várnak.