Utolsó, adminisztratív fázisához érkezett a Chevrolet márka kivonulása a régióból, új modelljeit Magyarországon az idén már nem lehet megvásárolni – közölte a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft.

Tőlünk keletre megmarad a Chevrolet: Oroszországban eleve erősek a pozíciói és ott növekedés is várható. Nyugatabbi piacokba kár volna dönteni a pénzt., ezt helyesen mérte fel a menedzsment


A General Motors 2013 decemberében jelentette be, hogy 2015-ig kivonja a Chevrolet márkát Európából. A döntést az európai autópiac kedvezőtlen helyzetével és a teljesületlen üzleti elvárásokkal indokolták. Célként jelölték meg a General Motors európai termékkínálatának letisztítását, az Opel és a Cadillac testvérmárka piaci pozíciójának erősítését is.

Megyeri György, a Chevrolet Central and Eastern Europe Kft. ügyvezető igazgatója szerint az autóértékesítés szempontjából a kivonulás, mint folyamat lezárult, tudomása szerint nincs már új autó az országban, és nincs Chevrolet-ket értékesítő márkakereskedés sem. Tavaly még 254 új Chevrolet-t helyeztek forgalomba Magyarországon.

Azok a kereskedések, amelyek eddig is képviselték a márkát, továbbra is foglalkoznak ezzel. A korábbi 23 partner közül 21 továbbra is működik Chevrolet-márkaszervizként, vagyis a tulajdonosokat a kivonulás miatt hátrány nem éri. Az autók szervizelése és az ellátás eredeti alkatrészekkel változatlan módon fennmarad, garanciális vállalásaiért szintén helytáll a cég a kivezetés után is.

(Forrás: MTI)