Egy felmérés szerint a nők jobban gondoskodnak autóikról, szívesebben bízzák szakemberre annak védelmét, érzelmileg is kötődnek járműveikhez, és jóval többen vezetnek, mint gondolnánk. Az Auto Securit Zrt. GPS-távfelügyelettel foglalkozó magyar vállalkozás elsősorban magánszemélyek autóira vigyáz, és hogy jobban ismerje ügyfelei igényeit, időnként kérdőíves felmérésben összesíti véleményüket. A nem reprezentatív, de csaknem ezer fő megkérdezésén alapuló felmérés szolgált néhány különös tanulsággal.
 
A cég szerződői között több a férfi, de az ügyfelek mindig azt jelölik meg értesítendő személyként, aki az autót ténylegesen használja, és ez az esetek majdnem pontosan felében hölgy. A közvélekedés szerint inkább a férfiak rajonganak az elektronikus eszközökért, lényegesen nyitottabbak a technikai újdonságok iránt. Ez általában lehet igaz, de ha az autójukról van szó, más a tapasztalat.

A nők jobban vigyáznak az autójukra 2 A nők nemcsak többet költenek autójuk biztonságára, de jobban kötődnek az elismert védelmi berendezésekhez is, míg a férfiak gyakrabban alkalmaznak “házilagos” vagy “sufni” megoldásokat, mint például rejtett indításgátló eszközöket.

A nők jobban vigyáznak az autójukra 3 Sok nő szinte kedvencként gondol autójára, és erős érzelmekkel kötődik hozzá. A kimutatások szerint a nők 12,3, míg a férfiak mindössze 4,4 százaléka ad becenevet autójának. Ennek tudatában már nem is annyira meglepő, hogy az autó értékéhez képest sokkal többet költenek a védelmére, mint a férfiak, annak ellenére, hogy a statisztika szerint a férfiak általában drágább autókat vezetnek.