Két férfi kedd délután feltörte egy fóti parókia bejárati ajtaját, majd negyven perccel később átmásztak egy fóti családi ház kerítésén, és bementek a konyhába. Az ott lakók megzavarták a két gyanúsítottat, akik elfutottak a helyszínről.

A szalagkorláton végezte az üldözött autós 2 Tíz perc múlva már egy másik családi háznál próbálkoztak betöréssel. Kifeszítették a kertkaput, és megpróbáltak bejutni a fóti házba, de a lakók ebben az esetben is megzavarták őket.

A szalagkorláton végezte az üldözött autós 3 B. Ferenc és társa autóval elhajtott a helyszínről. A dunakeszi rendőrök ekkor már a helyszín felé tartottak, és a Dózsa György úton észleleték a menekülő autót, amelyet megpróbáltak megállítani, de a vezető a jelzés ellenére nagy sebességgel Mogyoród irányába hajtott. A járőrök követték az autót, értesítették a gödöllői rendőrkapitányság járőreit, akik állampolgári segítséggel Mogyoród lakott területén kívül elfogták az abban ülő két férfit.

Az MTI szerint a nagy sebességgel Mogyoród felé haladó autó sofőrje a rendőrautót és az ellenkező irányból érkező, már leállított kocsisort kikerülve egérutat próbált nyerni. A kocsi végül szalagkorlátnak, és egy autóbusznak ütközött.

(Forrás: police.hu)