Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt kedd délelőtt 11 óra 45 perc körüli időben a 4-es számú főút 94. kilométerszelvényénél, Szolnok külterületén. 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján két gépjármű frontálisan ütközött – egy kamion és egy teherautó – az adott útszakaszon. A balesetben az egyik jármű vezetője a helyszínen életét vesztette és (az elsődleges információk alapján) további két személy szenvedett sérülést.  
 
Halálos baleset a 4-es főúton 1
A rendőrség teljes útlezárás mellett kezdte meg a baleset helyszínelését. A főút forgalmát  mindkét irányból Szolnok város belterületén át terelik. Az arra közlekedők számítsanak a lassúbb haladásra.
Halálos baleset a 4-es főúton 2
Halálos baleset a 4-es főúton 3

Húsz percen múlt

Svékus Gergő kollégánknak Szolnokon volt dolga ma délelőtt, és ha távolról is, de járt a helyszínen. 

“Alig húsz perccel azelőtt történhetett a baleset, hogy Szolnokról Budapestre tartva odaérkeztünk a helyszínre. Mivel odafelé láttuk, hogy a 4-es úton lámpával védett sávlezárás van, először nem aggódtunk a torlódás láttán. Még az sem volt gyanús, hogy tömegével fordulnak meg az autók, kamionok – pedig ha valaki egy nyerges vontatóval bevállalja a macerát egy kétszer egy sávos úton (igaz, pont ott volt egy parkolóféleség, azzal a toldással együtt épp elfértek), akkor már nagy lehet a baj. Amint közelebb mentünk, látszott, hogy legalább két, megkülönböztető jelzést használó autó áll az út szélén, mellettük az árokban egy gyanúsan amorf, gyanúsan magas fekete valami. 


Tevékeny terelésről ekkor még szó sem volt, épp csak nem lehetett átjutni. Úgyhogy megfordultunk, és Nagykőrös, majd Cegléd felé kerültünk egy félórácskát. Aztán a 4-esre visszajutva pár percen belül minket is majdnem megölt egy szemből érkező furgon, úgy gondolta, még belefér az előzés. Szóval ma húsz percen és tíz centin (tényleg tízen) múlt az életem. Soha nem esett még ennyire jól visszaülni a számítógéphez.”


A grafikon jól mutatja, hogyan csökkent a halálos közlekedési balesetek száma hazánkban 2001 és 2013 között, ami annak lehet a következménye, hogy a válság és az üzemanyagárak növekedése miatt egyre kevesebbszer ültek volán mögé az autótulajdonosok.
Halálos baleset a 4-es főúton 4
Police.hu, MTI
Olvass valami sokkal vidámabbról! Kattints a képre: