Csak a kutyáját akarta megsétáltatni az az 52 éves új-zélandi kerékpáros, aki jelenleg nyaktól lefelé mozgásképtelen, és az orvosok szerint nem biztos, hogy valaha is visszanyeri egészségét. 
David Keys csütörtök este indult útnak a közeli parkba, hogy kerékpározzon egyet a kutyájával. Nem találta a fejlámpáját, de mivel a parkban működött közvilágítás, úgy gondolta, ez nem lesz nagy baj. 
A parkhoz tartozó parkoló mellett haladt el, amikor egyszer csak megnyílt alatta a föld – a hatóságok nem tudják, mióta lehetett ott a hatalmas lyuk, amibe a kerékpáros fékezés nélkül belezuhant. “Amint tudomást szerzünk az ilyen lyukakról, azonnal betemetjük őket, de erről nem tudtunk” – mentegetőzött a helyi városgazdálkodás vezetője. 

Az ember méretű lyukat azóta elkerítették

David esés közben eltörte a nyakát, és bár nagyon megütötte magát, eszméletét csak rövid időkre veszítette el. Így tisztában volt azzal, hogy megsérült a gerince, és érzékelte, amint a közeli teniszpályán befejeződik az edzés, leoltják a lámpákat, és hazamennek az emberek. 
“Ott voltak tőlem néhány méterre, de nem tudtam kiáltani, levegőt is alig kaptam. Tudtam, hogy egész éjjel ott leszek a földön.” 
A férfit, aki családja szerint imádott sportolni, végül hajnali negyed öt körül találta meg egy kertészeti alkalmazott. Addigra veszélyesen lehűlt a teste; helikopterrel szállították kórházba, ahol három órás életmentő műtétet hajtottak végre rajta. 

Morgan Park az új-zélandi Waihi városában. A közelben felszíni bánya és víztározó található; nem tudni, ezeknek van-e köze ahhoz, hogy beszakadt a föld a parkban.

Az intenzív osztályon fekvő David testvérének, Iannek mondta el az este eseményeit, ő osztotta meg azokat a sajtóval. Tőle tudjuk azt is, hogy a férfi lassan, legfeljebb 8 km/órával kerékpározott, amikor a baleset történt.
Kodo, Skyactiv, Karakuri… tudod, mit takarnak ezek a titokzatos szavak? Kattints a képre, és kiderül!