Számos rekordot láttunk már, amikor hajlékonytestű tinédzserek igyekeznek tucatjával összepréselődni egy-egy kocsiban. Nem biztos, hogy innen vette az ötletet, de a most lebukott embercsempész sem épp luxuskörülmények között szállította ügyfeleit.

A Bácsalmási és Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltségek járőrei 2014. szeptember 18-án valamivel 20 óra után az államhatár közelében egy világítás nélküli német forgalmi rendszámú terepjárót vettek észre.

23-an bújtak el egy terepjáróban 1
23-an bújtak el egy terepjáróban 2

23-an bújtak el egy terepjáróban

23-an bújtak el egy terepjáróban

23-an bújtak el egy terepjáróban 9
23-an bújtak el egy terepjáróban 10
23-an bújtak el egy terepjáróban 11
23-an bújtak el egy terepjáróban 12
23-an bújtak el egy terepjáróban 13
23-an bújtak el egy terepjáróban 14
Fotó megosztása:
23-an bújtak el egy terepjáróban 15 A rendőrök követték az autót, ami ezt észlelve egy rövid idő után megállt és a sofőr elfutott. Nem jutott messzire. 300 méterrel távolabb az őt követő egyenruhás elfogta a férfit. Mint kiderült nem véletlen menekült.

A hátrahagyott terepjáróból 23 szír állampolgár szállt ki, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket.

Meghallgatásuk során kiderült, hogy elfogásuk előtt néhány perccel gyalogosan a zöldhatáron lépték át az államhatárt, majd terepjáróval, embercsempész közreműködésével akartak az ország belsejében utazni.

23-an bújtak el egy terepjáróban 16 A sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A 23 szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Az autó, amit az embercsempész használt második generációs Pajero, amit 1991-1999 között gyártottak (Kolumbiában 2012-ig). Ahogy az orrán látható jelzésből kiderül nem holmi dízel kerreg a kocsi a orrában, hanem V6-os benzinmotor, ami 3,0 vagy 3,5 literes, vagyis akár 208 lóerős teljesítmény is előcsalható a menekülés során. Ahhoz, hogy ennyien elférjenek, a hátsó üléseket kiszerelték.