Frissítés 17:00 a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje Bátyi Edina elmondta,hogy  a gyújtószerkezetet a helyszínen hatástalanították.

Frissítés 15:35: Az útlezárás 15 óra 14 perckor megszűnt, az M0-ás autóúton újra zavartalanul halad a forgalom.

Korábban:

Lezárták az M0-s egy szakaszát egy feltételezett robbanótest miatt – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje kedd délelőtt az MTI-t. Később a rendőrség már tényként erősített meg a robbanószert. Egy 15 centiméteres német repeszromboló gránátot találtak az autóút első kilométerénél.

Bátyi Edina elmondta: az M0-s első kilométerénél (az M1-es autópálya közelében) tüzérségi lövedéket találtak egy építkezésen. A tűzszerészi munkálatok idejére 200 méteren mindkét irányban lezárták a pályát.
 
A környéken torlódásra kell készülni – tette hozzá.

Mi az a tüzérségi lövedék?

A Wikipédia szerint a tüzérségi lövedék olyan tűzfegyver-lövedék, amely valamely tüzérségi eszközből kilőhető, vagy arról lelőhető. Röppályáján való elindítást, ill. azon való hajtását minden esetben hőfejlődés útján keletkező gázok biztosítják. Főbb jellemzői a kézi tűzfegyverekben alkalmazottaknál nagyobb űrméret, a jóval nagyobb rombolóerő, valamint méretükből adódóan a többfeladatúság.

Bomba miatt zárták le az M0-st 1
Bomba miatt zárták le az M0-st 2

Bomba miatt zárták le az M0-st

Bomba miatt zárták le az M0-st

Bomba miatt zárták le az M0-st 5
Bomba miatt zárták le az M0-st 6
Fotó megosztása:
Bomba miatt zárták le az M0-st 7
Típusai szerint lehetnek: nagy rombolóerejű lövedékek, bombák és gránátok, kumulatív energiával romboló lövedékek, kinetikai energiával romboló lövedékek, rakéta-póthajtású lövedékek, irányított lövedékek.

Forrás: MTI, Wikipédia